ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Ronde van Vlaanderen 2020

Voor koersliefhebbers was het een wielervoorjaar om snel te vergeten; maar hun geduld wordt niet langer op de proef gesteld. Het profpeloton rijdt op zondag 18 oktober eindelijk Vlaanderens Mooiste, de Ronde van Vlaanderen!

Veilig genieten van de koers

Dit jaar wordt de Ronde helaas niet het vertrouwde volksfeest van de voorbije jaren. Alle aandacht gaat naar de wedstrijd zelf. Er worden geen bijkomende evenementen of randactiviteiten georganiseerd. Gelukkig is de koers op zich al meer dan de moeite waard!

In overleg met organisator Flanders Classics en de veiligheidscel, beslisten we in Horebeke geen publiek toe te laten aan de aankomst, aan de kasseistroken of op de hellingen. We raden jou dus af om langs het parcours post te vatten.

Woon je langs het parcours, dan kan je zeker supporteren. Denk dan wel aan de gouden regels in de strijd tegen het corona-virus: handhygiëne, hou afstand (min. 1,5 meter) en draag een mondmasker.

Samen maken we er een succesvolle en veilige Ronde van. Blijf thuis, want op afstand beleef je meer. Je kan de koers live volgen via sporza, vanaf 9 uur.

Aangepast parcours

De korte opeenvolging van de wedstrijden op de nieuw wielerkalender vraagt heel wat organisatie van de ploegen. Om teams en renners de mogelijkheid te geven voldoende rust in te bouwen tussen wedstrijden, die elkaar in oktober in sneltempo opvolgen, heeft Flanders Classics in overleg met verschillende teams besloten de afstand van zijn wedstrijden in te korten. Voor de Ronde van Vlaanderen blijft die inkorting beperkt, met een totale wedstrijdafstand van 241 km voor de Elite Mannen en 135 km voor de Elite Vrouwen.

Toegevoegd op maandag 12 oktober 2020