ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Nieuwe aansluiting wandelnetwerk

Uitstekend nieuws voor wie graag wandelt: vanaf de zomer van 2017 moet de Vlaamse Ardennen dé wandelregio van Vlaanderen worden. Om die ambitie te realiseren, werkt Toerisme Oost-Vlaanderen hard aan de uitbreiding van de wandelmogelijkheden in de regio. 

Je eigen wandelroutes à la carte uitstippelen in de Vlaamse Ardennen kan al sinds 2010 op het wandelnetwerk Getuigenheuvels (in de driehoek Oudenaarde-Ronse-Kluisbergen) en sinds 2014 op het Oost-Vlaamse gedeelte van het wandelnetwerk Pajottenland (Geraardsbergen en Ninove). Vanaf midden 2017 komen er twee nieuwe wandelnetwerken bij: Zwalmvallei (in de gemeenten Oudenaarde, Horebeke, Zwalm, Zottegem en Brakel) en Bronbossen (in de gemeenten Brakel, Lierde en Geraardsbergen). Het bestaande netwerk Getuigenheuvels wordt herwerkt, en het Oost-Vlaamse deel van het wandelnetwerk Pajottenland wordt geïntegreerd in het nieuwe wandelnetwerk Bronbossen. Alle netwerken zullen op elkaar aansluiten: handig voor wie graag een wandelvakantie van een paar dagen wil plannen in de Vlaamse Ardennen.

Bij de realisatie van de nieuwe wandelnetwerken hoort natuurlijk het plaatsen van bewegwijzering. Ook in jouw gemeente zal je binnenkort overal palen en borden in het landschap zien verschijnen.

Ondervind je hinder van een geplaatste paal? Contacteer dan de routedokter van Toerisme Oost-Vlaanderen via routedokter@oost-vlaanderen. Hij/zij zoekt graag samen met jou naar een oplossing.

Voor meer info over de nieuwe wandelnetwerken: surf naar www.tov.be/nieuwenetwerken of contacteer Janna Bauters, schepen voor toerisme.

Toegevoegd op donderdag 2 februari 2017