ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Denk mee over een veilige Heerweg, Dorpstraat en Broekestraat

Denk mee over een veilige Heerweg, Dorpstraat en Broekestraat

Heerweg, Dorpstraat en Broekestraat zijn aan vernieuwing toe. Daarom slaan onze gemeente, het Agentschap Wegen en Verkeer, de stad Oudenaarde, Aquafin en Farys de handen in mekaar om deze wegen grondig te vernieuwen. Maar voor er plannen gemaakt worden, roepen we de inwoners van Horebeke en Oudenaarde op om mee na te denken over die vernieuwing.

Welke zijn volgens u verbeterpunten op de Heerweg, de Dorpstraat en de Broekestraat? En hoe zien de weggebruikers en omwonenden de weg graag aangepast? Dat willen we van u horen. Want wie beter dan de mensen die langs de weg wonen en de weg dagelijks gebruiken, weten wat de knelpunten zijn?

Vanaf woensdag 14 oktober kunnen burgers via www.wegenenverkeer.be/N8 hun aandachtspunten voor een veiliger weg delen. Diezelfde dag valt bij de omwonenden een folder met antwoordkaart in de bus. Zo kunnen burgers ook per post hun suggesties delen. Inzendingen zijn welkom tot eind oktober.

 

Veiligheid centraal

Wat vaststaat is dat de projectpartners met de heraanleg willen inzetten op veiligheid: er moet een veilige fietsinfrastructuur komen en veilige kruispunten. Ook de weginrichting moet duidelijk zijn voor alle weggebruikers. Daarnaast wordt er van de werken gebruik gemaakt om een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen.

Ook bij de verdere opmaak van de plannen zullen de projectpartners de burgers blijven betrekken. Tegelijk zullen ze meer informatie geven bij de gemaakte keuzes.

 

Ingrepen op korte termijn in 2021

Omdat het ontwerpproces een aantal jaren in beslag zal nemen en er mogelijks grondverwervingen nodig zijn voor de realisatie van het ontwerp, zullen de eigenlijke werken wellicht in 2030 starten. Het spreekt voor zich dat het Agentschap Wegen en Verkeer niet zo lang wil wachten om de weg veiliger te maken voor de weggebruiker. Daarom werden eerder dit jaar al een aantal fietspaden langs de N8 geaccentueerd. Verder doen we in 2021 een aantal aanpassingen om de bochten in de weg veiliger te maken.

Meer informatie op www.wegenenverkeer.be/N8

Toegevoegd op woensdag 14 oktober 2020