ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Kinderopvang Het Pompulieke - monitoren gezocht

maandag 5 juli 2021

Voor de periode 16.08.2021 tot 31.08.2021 is kinderopvang Het Pompulieke (Dorpsstraat 55 te Horebeke) nog op zoek naar monitoren (+18 jaar). Solliciteren kan via de website van het gemeentebestuur van Brakel: sollicitatieformulier

 

Lees verder

Ondertekening riviercontract voor het stroomgebied van de Zwalmbeek

dinsdag 29 juni 2021
Ondertekening riviercontract voor het stroomgebied van de Zwalmbeek

Op maandag 28.06.2021 ondertekenden de provincie oost-Vlaanderen, de Vlaamse Overheid, de gemeenten Horebeke, Zottegem en Zwalm, Solva, Boerennatuur Vlaanderen, het Algemeen Boerensyndicaat Vlaanderen, en de Boerenbond het riviercontract voor het stroomgebied van de Zwalmbeek. Daarmee engageren ze zich om samen aan de slag te gaan met maar liefst 43 acties die de overstromingsrisico's in het stroomgebied zullen helpen beperken.

Het volledige riviercontract kan je hier nalezen.

Lees verder

Matrassen -selectieve inzameling op het recyclagepark

maandag 14 juni 2021

Vanaf 1 juli 2021 worden oude matrassen selectief ingezameld op het recyclagepark.

Tot 30 juni werden de matrassen nog tijdelijk ingezameld bij het grof vuil. Dat oude matrassen nu selectief worden ingezameld, heeft alles te maken met de wettelijke aanvaardingsplicht die sinds 01/01/2021 van kracht is. Dit betekent ook dat de matrassen voortaan worden gerecycleerd.

Snij de matras niet in stukken en breng ze vooral droog binnen. Laat ze dus niet dagenlang buiten in weer en wind liggen.

Overigens bij de aankoop van een nieuwe matras aanvaarden sommige verkopers gratis je oude exemplaar.

Lees verder

Asbestcement verplicht verpakken bij aanlevering op het recyclagepark

maandag 14 juni 2021

Vanaf 1 juli 2021 zijn burgers verplicht om asbestcement vooraf te verpakken als ze dit naar het recyclagepark brengen. Op die manier wordt het risico op asbestincidenten verder teruggedrongen, wat zowel de veiligheid van de parkwachters als de bezoekers ten goede komt. Niet alleen tijdens de afbraak, ook tijdens het vervoer kunnen er immers asbestvezels vrijkomen

 

Grote stukken asbestafval, zoals golfplaten, worden best verpakt in doorzichtige bouwfolie van minstens 100 micron (0,1 millimeter dik). Deze folie vind je ondermeer in doe-het-zelfwinkels. Als je geen geschikte folie vindt, dan kan je op uw recyclagepark speciale zakken krijgen om deze grote stukken correct te verpakken.

 

Kleinere stukken asbestafval zoals leien, kan je in doorzichtige folie, maar ook in stevige, transparante plastic zakken verpakken.

 

Zorg dat de verpakking niet kan scheuren en er geen asbestvezels kunnen vrijkomen. Plak hiervoor alles goed af met stevige plakband. Hierbij is het belangrijk dat het pakket hanteerbaar blijft, zodat het voorzichtig in de asbestcontainer kan gelegd worden op het recyclagepark.

 

Gebruik steeds de nodige bescherming (beschermingspak, handschoenen en mondmasker) en bied dit na gebruik mee aan, goed verpakt, op het recyclagepark.

 

Men kan ook nog altijd opteren om asbestgolfplaten aan huis te laten ophalen. Na betaling van € 40 wordt een platenzak met asbestpreventiekit thuis geleverd.
Een asbestplatenzak kan maximum 20 platen (ongeveer 500 kg.) bevatten.

Je kan een ophaling aanvragen bij de IVLA-infolijn op het nummer 0800 90 270.

 

Meer info: www.asbestinfo.be

Lees verder

Gemeentehuis gesloten maandag 31 mei 2021

vrijdag 28 mei 2021

Op maandag 31 mei 2021 zijn onze gemeentediensten gesloten.
De avondopening wordt verschoven naar dinsdag 1 juni van 17u00 tot 19u30.

Lees verder

Avondopening

dinsdag 25 mei 2021

 

Vanavond (25.05) is het gemeentehuis geopend tussen 17.00 en 19.30. Dit doordat gisteren de avondopening is weggevallen door de feestdag.

Lees verder

Wegwerkzaamheden Sint-Kornelisplein van 27.05 tot 31.05

maandag 24 mei 2021

Van 27.05 tot 31.05 zal het Sint-Kornelisplein vanaf nr 22 tot nr 30 (stuk tussende Meersestraat en de Bovenstraat) onderbroken zijn.

Kom je van de Meersestraat dan kan je omrijden via Haaghoek, Buikberg en Muziekstraat.

Kom je van de Bovenstraat dan kan je omrijden via Sint-Kornelisplein (langs de school) en  Ommegangstraat.

In de meeste straten van de omleiding geldt éénrichtingsverkeer en parkeerverbod.

Als je vanaf de Koekoekstraat komt dan kan je enkel het éénrichtingsverkeer volgen via de Ommegangstraat naar de Meersestraat.

Politiereglement

Lees verder

Reflecterende huisnummers

donderdag 20 mei 2021

Je huisnummer goed zichtbaar hangen is belangrijk voor de hulpdiensten, meer zelfs het is verplicht. Nog veiliger maar niet verplicht zijn de reflecterende huisnummers. Je kan zelfs gratis een reflecterend huisnummer aanvragen bij onze gemeentediensten.

Binnenkort start de lokale politie een sensibiliseringscampagne om elke woning in orde te krijgen.

Dus wens je een reflecterend huisnummer, aarzel niet om dit aan te vragen.

Lees verder

Evaluatie trage wegen

woensdag 12 mei 2021

Zoals op de infoavond van 4 mei laatstleden meegedeeld, kan er tot maandag 5 juli gereageerd worden op de evaluatiekaart van de trage wegen in Horebeke. Dit kan aan de hand van de evaluatiebundel of via het online invulformulier

Via onderstaande link vindt u de evaluatiekaart, de evaluatiebundel, de presentatie van de infoavond en het fotologboek. Mocht u nog een fout vinden op de kaart mag dit uiteraard ook doorgegeven worden. Niet vergeten om steeds het wegnummer te vermelden bij de opmerkingen zodat het duidelijk is waarover het gaat.

https://www.rlva.be/tragewegen-horebeke

Lees verder

Heropening van de terrassen op 8 mei

vrijdag 7 mei 2021

Zaterdag, 8 mei 2021, gaan de horeca-terrassen opnieuw open. 

Indien er terrassen opgericht worden door niet-professionele organisatie dient er vooraf een Covid Event  Risk Model (CERM) ingevuld worden. Dit formulier kan je terugvinden op : https://www.covideventriskmodel.be/

Ook dienen niet-professionele orgsaties vooraf een 'evenementenformulier' ingevuld te worden: evenementenformulier

Het ingevulde evenementenformulier en de afdruk van het CERM dient u in: info@horebeke.be

 

Lees verder