ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Maandag 18.09 - gemeentediensten gesloten

vrijdag 15 september 2023

Op maandag 18.09.2023 zijn de gemeentediensten van Horebeke gesloten.

Lees verder

Bekendmaking openbaar onderzoek vervoerregio Vlaamse Ardennen

woensdag 6 september 2023

BEKENDMAKING OPENBAAR ONDERZOEK - VERVOERREGIO VLAAMSE ARDENNEN

OVER HET VOORLOPIG ONTWERP REGIONAAL MOBILITEITSPLAN EN HET ONTWERP PLAN-MER VOOR DE VERVOERREGIO VLAAMSE ARDENNEN

Van 18 september tot en met 16 november 2023

De vervoerregio Vlaamse Ardennen heeft een voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan uitgewerkt. Dat plan legt de globale mobiliteitsvisie voor de komende 10 jaar (met een doorkijkperiode van 30 jaar) vast voor de vervoerregio op een strategisch niveau, en dat voor alle vervoerswijzen. In dit voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan werd rekening gehouden met het Ontwerp plan-MER. Het Ontwerp plan-MER beschrijft de mogelijke milieueffecten van het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan. Iedereen kan deze documenten inkijken en opmerkingen meegeven.

 

Het Regionaal Mobiliteitsplan kadert binnen basisbereikbaarheid, de Vlaamse visie op mobiliteit. Met basisbereikbaarheid zet Vlaanderen in op een efficiënter, duurzamer en flexibeler vervoer waarin het combineren van verschillende vervoermiddelen centraal staat. Voor de realisatie van basisbereikbaarheid werden de driehonderd Vlaamse steden en gemeenten opgedeeld in 15 vervoerregio’s. Binnen deze vervoerregio’s werken de gemeenten samen een mobiliteitsplan uit, specifiek voor hun regio.

De vervoerregio Vlaamse Ardennen is samengesteld uit deze 15 gemeenten: Brakel, Geraardsbergen, Herzele, Horebeke, Kluisbergen, Kruisem, Lierde, Maarkedal, Oosterzele, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem, Wortegem-Petegem, Zottegem en Zwalm.

Tijdens het openbaar onderzoek dat loopt van 18 september tot en met 16 november 2023 kunt u het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan en het Ontwerp plan-MER voor de vervoerregio Vlaamse Ardennen inkijken:

Op vlaanderen.be/openbaar-onderzoek-vervoerregio-vlaamse-ardennen

In het gemeentehuis, Kerkplein 3, 9667 Horebeke.  Voor het maken van een afspraak info@horebeke.be

Opmerkingen kunt u uiterlijk tegen 16 november 2023 bezorgen:

Via mail aan de vervoerregio Vlaamse Ardennen op het mailadres vervoerregio.vlaamseardennen@vlaanderen.be.

Via schriftelijke aflevering tegen ontvangstbewijs op het gemeentehuis (kerkplein 3, 9667 Horebeke)

Documenten ten inzage: https://www.vlaanderen.be/basisbereikbaarheid/vervoerregios/vervoerregio-vlaamse-ardennen/openbaar-onderzoek-vervoerregio-vlaamse-ardennen

 

Lees verder

Afvalophaling VRIJSBEKE

maandag 14 augustus 2023

De afvalophaling PMD en papier/karton die vorige week niet kon doorgaan, zal vandaag 14 augustus doorgaan. 

Lees verder

afvalophaling PMD en papier/karton op vrijdag 11/8 ipv donderdag 10/8

donderdag 10 augustus 2023

Door onvoorziene omstandigheden kan de afvalophaling PMD en papier/karton niet doorgaan op donderdag 10 augustus.

De geplande ophaling verschuift naar vrijdag 11 augustus.

Lees verder

Wijzigingen bij DE LIJN aan het busnet tussen Oudenaarde, Zwalm en Zottegem

zondag 9 juli 2023
Wijzigingen bij DE LIJN aan het busnet  tussen Oudenaarde, Zwalm en Zottegem

Samen met de Vlaamse overheid gaat de Lijn in verschillende fases voor een efficiënt, duurzaam en flexibel openbaar vervoer. Hiervoor worden ook wijzigingen doorgevoerd aan het busnet tussen Oudenaarde, Zwalm en Zottegem.

  • De lijn Oudenaarde – Zwalm – Zottegem krijgt het nieuwe lijnnummer 40 en volgt een nieuwe reisweg via het centrum van Nederename, Welden en Sint-Denijs-Boekel. De bus rijdt op zaterdag vaker en voortaan ook op zondag om het uur.
  • De nieuwe lijn 400 Oudenaarde – Zottegem brengt je voortaan via de N46 en Smarre naar Zottegem.
  • De lijn Oudenaarde – Mater – Sint-Maria-Horebeke krijgt het nieuwe lijnnummer 309 en rijdt vanuit Oudenaarde via Volkegem tot Sint-Denijs-Boekel Station.

Meer informatie en de impact voor uw route vindt u op de website van De Lijn.

Lees verder

Afvalophaling uitgesteld naar vrijdag 16.06

donderdag 15 juni 2023

Door onvoorziene omstandigheden kan de afvalophaling niet doorgaan vandaag. De afvalophaling is uitgesteld naar vrijdag 16.06.

Bedankt voor uw begrip.

Lees verder

Kandidatuur Landschapspark Vlaamse Ardennen - Jouw mening is welkom

woensdag 14 juni 2023
Kandidatuur Landschapspark Vlaamse Ardennen - Jouw mening is welkom

Kandidatuur Landschapspark Vlaamse Ardennen
Jouw mening is welkom!

 

De Vlaamse Ardennen is zonder twijfel een van de mooiste landschappen van Vlaanderen: een kleinschalig, reliëfrijk landschap met bossen, kouters en graslanden doorweven met kleine landschapselementen. Het landschap is rijk aan natuur- en erfgoedwaarden. Je vindt er tal van bronnen, karaktervolle dorpjes, familiale landbouwbedrijven, water- en windmolens. Een walhalla voor fietsers en wandelaars.

Om al deze redenen dingt onze gemeente Horebeke mee naar een erkenning als Landschapspark voor onze Vlaamse Ardennen. Dit samen met 6 andere gemeenten en tientallen partnerorganisaties. Landschapsparken worden door de Vlaamse Regering in het leven geroepen om aan streekontwikkeling te doen op maat van dat landschap. Dus niet om extra gebieden te beschermen, strengere wetgevingen of beperkingen voor inwoners, bedrijven of bezoekers te creëren, maar wel om samen met de sectoren die het landschap tot stand brachten en “soigneren” (landbouw, toerisme, natuur, mobiliteit, erfgoed, ….) antwoorden te bieden op de uitdagingen waar dat landschap de komende decennia voor staat.

Die uitdagingen staan geformuleerd in het Masterplan van onze kandidatuur.  Hoe kunnen we de  landbouw in onze streek ondersteunen en optimaal verweven met de natuur? Hoe kunnen we natuur en ons bronlandschap herbronnen naar een betere waterhuishouding? En hoe kunnen we onze dorpen laten opleven, klimaatrobuust maken en aantrekkelijk houden voor inwoner, ondernemer en bezoeker?

Een erkenning betekent dat de Vlaamse overheid een kerngebied uit onze regio zal betoelagen met extra middelen om concrete acties uit te voeren. Die acties staan stuk voor stuk omschreven in het operationeel plan en vormen de agenda van het Landschapspark Vlaamse Ardennen voor de komende jaren. Acties waar iedere inwoner, bedrijf, vereniging, … vrijwillig aan kan meewerken.

U kan het masterplan en operationeel plan van onze kandidatuur hier raadplegen en uw mening geven (tot en met 28 juni 2023):
https://www.rlva.be/landschapspark 

Lees verder

Gemeentehuis gesloten op 05.06.2023

donderdag 1 juni 2023

Op maandag 05.06.2022 zal het gemeentehuis van Horebeke gesloten zijn.

Lees verder

Vastgoedinformatieplatform - vanaf 15.05.2023

maandag 8 mei 2023

Vanaf 15.05.2023 is het vastgoedinformatieplatform Horebeke voor notarissen en vastgoedmakelaars actief. Meer informatie via deze link.

Lees verder

Zwerfvuilactie

maandag 24 april 2023

Ben jij al ingeschreven voor de zwerfvuilactie van zaterdag 29 april 2023? 

Schrijf je in en zorg mee voor een Heerlijk Horebeke!

Voor wie nog materiaal wenst om op stap te gaan, verzamelen we al om **10u** aan JC Arcadia om van daaruit op stap te gaan. Wie wil, kan echter ook van thuis (of elders) vertrekken om zo samen nog een grotere oppervlakte proper te maken. Na de inzameling komen we allen samen om **11u30** aan JC Arcadia met het ingezamelde afval en sluiten we deze inzamelactie af met een gezellig samenzijn.

Indien je van thuis (of een andere locatie) vertrekt en geen materiaal nodig hebt, weten we dit ook graag, zodat we optimale routes kunnen uitstippelen om zoveel mogelijk straten terug proper te maken.

Lees verder