Problemen met ledigen glascontainer

vrijdag 20 april 2018

De intergemeentelijke vereniging IVLA ledigt de glascontainers in onze gemeente. Dit gebeurt in onderaanneming door GRL glasrecycling.  In de IVLA-regio duiken er echter problemen op: onvoldoende gereinigd, niet tijdig geledigd,... In Horebeke wordt dit ook vastgesteld.

We volgen dit zo goed als mogelijk op maar moeten handelen binnen de wetgeving overheidsopdrachten. We kunnen niet zomaar een andere dienstverlener vragen om dit over te nemen. De dienstverlener werd intussen al 2 keer in gebreke gesteld en ook beboet (9850 euro).

Lees verder

Meimaand - sluitingsdagen gemeentehuis

vrijdag 20 april 2018
Meimaand - sluitingsdagen gemeentehuis

Het gemeentehuis is gesloten op dinsdag 01 mei (Dag van de Arbeid), donderdag 10 mei (O.L.H. Hemelvaart) en 21 mei (Pinkstermaandag). De avondopening van maandag 21 mei wordt verschoven naar dinsdag 22 mei van 17.00 tot 19.30.

Lees verder

Odeplaatjes

dinsdag 17 april 2018
Odeplaatjes

Samen kunnen we een mooi Horebeke maken. U kan voor een plekje in onze gemeente doorgeven waarom dit voor u bijzonder is, u mag dit doen via de fb-pagina of via email: info@horebeke.be . U doet dit via een quote en geef ook op: de exacte locatie, de reden en uw gegevens (voor 27.04.2018). Mooimakers maakt een selectie van de leukste quotes en deze zullen op een 'odeplaatje' worden geplaatst, dit plaatje wordt dan bevestigd op de specifieke locatie. Op die manier herinneren we eraan dat elke plek bijzonder is.

http://mooimakers.be/zomercampagne2018

Lees verder

Groepsaankoop zonnepanelen

vrijdag 23 maart 2018
Groepsaankoop zonnepanelen

Schrijf je vrijblijvend in voor de groepsaankoop zonnepanelen via de provincie Oost-Vlaanderen

https://samenzonnepanelenov.ichoosr.com/Product/index.rails?actionId=694&utm_source=oostvlaanderen&utm_medium=url&utm_campaign=pov

Lees verder

Opfriscursus seingevers

dinsdag 13 maart 2018
Opfriscursus seingevers

Zonder seingevers, geen koers...

Op 19 maart 2018 om 20.00 vindt in OC Arcadia een opfriscursus plaats voor seingevers. Deze bijeenkomst wordt in goede banen geleid door politie-inspecteur Hans Van Wambeke. De bijeenkomst wordt georganiseerd door WK Broekestraat Horebeke in samenwerking met het Gemeentebestuur van Horebeke.

 

Lees verder

Bijenvriendelijk bloemenmengsel voor land- en tuinbouwers

woensdag 7 maart 2018
Bijenvriendelijk bloemenmengsel voor land- en tuinbouwers

De Provincie verdeelt bijenvriendelijke bloemenmengsels aan landbouwers.

Perceelranden inzaaien met bijenvriendelijke mengsels helpt de bijen en de biodiversiteit. De bloemen zorgen van mei tot september voor meer nectar en stuifmeel. 

Land- en tuinbouwers kunnen  vóór 19 maart 2018 het gratis bijenvriendelijk bloemenmengsel aanvragen, maximaal voor de inzaai van 0,5 ha.

Het mengsel bestaat uit: korenbloem, bernagie (komkommerkruid), gele ganzenbloem, phacelia, zonnebloem (middelhoge variëteit), boekweit, kaasjeskruid, goudsbloem, dille, en gele mosterd.

Het bloeiend resultaat zal iets ruiger zijn, waardoor ook akkervogels meegenieten. Het wordt helemaal interessant voor akkervogels als je de ruigte tot het late najaar of zelfs de hele winter laat staan.

Vraag nu je bloemenmengsel aan!

 

Lees verder

Groepsaankoop dak- en spouwmuurisolatie

maandag 5 februari 2018
Groepsaankoop dak- en spouwmuurisolatie

Betaal 20% minder op je energiefactuur door mee te doen met de groepsaankoop van dak- en spouwmuurisolatie.

Meer informatie: klik hier

 

 

 

 

 

 

Lees verder

Nieuwsbrief januari 2018

dinsdag 16 januari 2018

Geen nieuwsbrief ontvangen? Neem gerust contact op via 055/45.52.35 of via email info@horebeke.be

We zorgen dat u alsnog een exemplaar ontvangt, of via deze link: nieuwsbrief

Lees verder

Laat je zien op de fiets

donderdag 11 januari 2018

Schoolgaande kinderen zijn in de donkere dagen extra kwetsbaar. Maar niet alleen in de winter, ook in de andere seizoenen is het essentieel om zichtbaar te zijn in het verkeer.

Het gemeentebestuur overhandigde deze week fietsverlichting aan de kinderen die school lopen te Horebeke. Kinderen van 3 tot 12 die nog geen verlichting ontvangen hebben (bijv. omdat zij niet in Horebeke naar school gaan), kunnen hun verlichting komen afhalen op het gemeentehuis.

ZIEN EN GEZIEN WORDEN, IS DE BOODSCHAP !

Lees verder

Nieuwe gezondheidskalender voor elke senior

dinsdag 9 januari 2018
Nieuwe gezondheidskalender voor elke senior

Je bent nooit te oud om te leren. Zelf op latere leeftijd doet het er toe... . Daarom krijgen alle ouderen uit onze gemeente dit nieuwe jaar een gezondheidskalender in de bus. De kalender staat boordevol tips om gezond oud te worden en bevat een welzijnswijzer om de beschikbare zorg en diensten dichter bij de ouderen te brengen.

Heeft u geen kalender ontvangen, en wenst u een exemplaar, ... geef ons een telefoontje of een email en wij bezorgen u de kalender 2018.

Lees verder