ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Gemeentehuis

Kerkplein 3
9667 Horebeke

055/45 52 35
info@horebeke.be

Openingsuren

Maandag tot vrijdag:
09:00 - 12:00
Maandagavond:
17:00 - 19:30

Containerpark

Industrielaan 5, Brakel

 

Afspraak maken verplicht

Een afspraak maken kan hier of tijdens de weekdagen ook telefonisch op het nummer 055/43.17.60

 

Openingsuren

Controleer hier de openingsuren.

 

Toegang

Het containerpark is toegankelijk voor:

 • diegene die ingeschreven zijn in het bevolkings-, wacht-of vreemdelingenregister van Brakel of Horebeke;
 • voor hen die belastingen betalen op tweede verblijven voor de aanvoer van huishoudelijke afvalstoffen van particuliere oorsprong in Brakel of Horebeke;
 • personen die niet zijn ingeschreven in het bevolkings-, wacht- of vreemdelingenregister in Brakel en Horebeke en die een woning te Brakel of Horebeke hebben gekocht of gehuurd;
 • voor instellingen gelinkt aan overheden en schoolinstellingen via een toegangsbadge;
 • voor verenigingen met een clublokaal (in eigendom of huur) in Brakel of Horebeke.

Het containerpark is enkel toegankelijk met bedrijfsvoertuigen voor het aanleveren van afvalstoffen die niet gelinkt zijn aan de activiteit van het bedrijf. De afvalstoffen van zelfstandigen en de uitbaters van kmo's mogen niet afkomstig zijn van hun zelfstandige- of bedrijfsactiviteiten behalve voor papier en karton, piepschuim, wit en gekleurd glas, textiel, luiers en herbruikbare materialen. De toegang tot het containerpark wordt beperkt tot eenmaal per dag met de maximale aangevoerde netto vracht volgens artikel 8 van het reglement; ieder gezin heeft de mogelijkheid om 2x per jaar 2x per dag naar het containerpark te gaan.

Beurten

Per aanvoerbeurt wordt het aantal beurten in mindering gebracht waarbij volgend regels worden gehanteerd:

 • categorie 1: fietsers, voetgangers, personenwagens en andere voertuigen < 1m80 hoogte: 1 beurt
 • categorie 2: personenwagens en andere voertuigen >1m80 hoogte of personenwagens en andere voertuigen met aanhangwagen < 1m80: 2 beurten
 • categorie 3: personenwagens en andere voertuigen >1m80 en met aanhangwagen of personenwagens en andere voertuigen met aanhangwagen >1m80: 3 beurten

Kostprijs

Ten behoeve van de gemeente wordt een belasting geheven op het gebruik van het containerpark. Deze belasting wordt als volgt vastgesteld:

Voor particulieren:

 • De eerste 15 beurten zijn gratis, behalve voor het aanbieden van grof huisvuil en landbouwfolie, daarna betaalt men per beurt volgens volgende tarieven:
 • t.e.m. 3 extra beurten: 3 euro per beurt;
 • vanaf 4 t.e.m. 6 extra beurten: 5 euro per beurt;
 • vanaf 7e beurt: 10 euro per beurt.
 • De gratis beurten zijn geldig van 1 januari tot en met 31december. De extra beurten worden aangerekend op de diftarfactuur.

Voor verenigingen met clublokaal:

Verenigingen met clublokaal (in eigendom of huur) kunnen gebruik maken van het containerpark na aankoop van een badge van 50 euro. Deze badge is geldig voor één jaar en kan jaarlijks aangekocht worden. Per vereniging kan jaarlijks slechts 1 badge worden aangekocht. Bij het aanbrengen van grof huisvuil en/of landbouwfolie (eventueel met ander afval) geldt deze belasting, zoals hierboven omschreven, niet maar geldt volgende belasting:

 • u biedt zich aan binnen categorie 1: 5 euro
 • u biedt zich aan binnen categorie 2: 10 euro
 • u biedt zich aan binnen categorie 3: 15 euro

Toezicht

Tijdens de openingsuren is het containerpark permanent onder toezicht van de dienstdoende containerparkwachters. Iedere bezoeker is verplicht zich voor registratie aan te melden aan de toegangszuil. Aanwijzingen van de toezichters moeten gevolgd worden. Het oordeel van de toezichthouders is ontegensprekelijk. De richtlijnen die door hen worden verstrekt moeten strikt opgevolgd worden.

De officieren en agenten van de gerechtelijke politie en de hulpagenten van de politie zijn gemachtigd om inbreuken op deze reglementering vast te stellen.

De milieuambtenaar en de aangestelden van het containerpark kunnen ten allen tijde de identiteit van de bezoekers controleren.